Kultúra

Ejtőernyősök landoltak a Klauzál téren – fotók

Ejtőernyősök landoltak a Klauzál téren – fotók

2009. augusztus 18., kedd
Ejtőernyősök landoltak a Klauzál téren – fotók
Látványos légibemutatóval népszerűsítette augusztus 20-i ópusztaszeri ünnepségét a Csongrád Megyei Önkormányzat. A megyei Szent István-napon a 4 For Dance lesz a sztárvendég, és egy táncjáték formájában megelevenedik a honfoglalásunk Emese álmától az államalapításig.

Akik úgy döntenek, hogy államalapításunk ünnepét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban töltik, gazdag, látványos programban lesz részük. 14 órakor az a nyíregyházi együttes lép fel, akik a montreali tánc-világkupáról három aranyérmet is elhozott. A 4 For Dance csapata folk-, step- és showtánc kategóriában hódította el a díszes trófeát. 16 órakor a Hunor, magyar mondavilág a folk nyelvén című zenés történelmi táncjáték Emese álmától államalapításunkig meséli el honfoglalásunk történetét. Este hat órakor pedig a székelység és a magyarság kapcsolatát mutatja be a hazánkban most először látható Gyilkos-tó legendája, Fazekas Eszter története című táncjáték melyben összesen 170 fő mozgásával, dalaival mesél a közönségnek. Délelőtt lesznek lovasbemutatók, ló és ember magasugró versennyel, a Szabad Vitézi Oskola bemutatója, 14 órakor pedig ejtőernyős bemutató szórakoztatja a publikumot, amiből kedd délelőtt a szegediek is ízelítőt kaphattak a Klauzál téren.

Részletes program itt olvasható

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.