Kultúra

Csongrád Rock Tour lesz pénteken

Csongrád Rock Tour lesz pénteken

2009. augusztus 12., szerda
Csongrád Rock Tour lesz pénteken

Augusztus 14-én, pénteken este 18 órától az újszegedi Rendezvényházban tartják a Csongrád Rock Tour találkozót megyei amatőr zenekarok közreműködésével. A program a Határon Átnyúló Ifjúsági Együttműködési Program keretében e hónap végén Palicson ifjúsági tanácskozással folytatódik.

„A rendezvény célja egyrészt bemutatkozási lehetőséget biztosítani a megyei amatőr együtteseknek, másrészt pedig ezáltal is szeretnénk közelebb hozni egymáshoz a koncertre a megye településeiről remélhetőleg szép számmal érkező fiatalokat” - ismertette a kezdeményezést

Losonczi-Tóth József

, a Csongrád Megyei Önkormányzat ifjúsági referense.

Koncert és versengés

Amint Losonczi-Tóth elmondta, már a

Csongrád Megyei Ifjúsági Fórum

megalakulásakor több fiatal csapat jelezte feléjük, hogy a fórumtól saját zenekaraik számára megjelenési és találkozási alkalmakhoz is várnak segítséget. A nagy fesztiválokon általában fellépési lehetőséghez nem vagy nehezen jutó amatőr zenekaroknak a szegedi Munka Világa Közhasznú Egyesület a szabadkai Nyitott Ajtó Egyesülettel közösen beadott sikeres pályázatának köszönhetően sikerült ezt a koncert-alkalmat megteremteni. „Nemcsak egy koncert lesz pénteken, hanem versenyezni is fognak a fellépő zenekarok: a közönség dönti majd el, melyik csapat érdemli meg a győztesnek járó ajándékutalványt” - mondta el Losonczi-Tóth. A Rock Tour-on a rocktól a népies hangzásig többféle műfaj kedvelői is megtalálhatják a kedvükre való zenét. Közreműködnek a szegedi

Valótlan Álom

, a

Wood Spoon

és a Guffaw, a sándorfalvi

Amorf

és a

Sun of a Beach

, illetve a kisteleki

Folt formáció

. „A rendezvény sikere esetén szeretnénk a kezdeményezést kiterjeszteni a megye több településére is, ezzel szeretnénk a helyi ifjúsági életet színesíteni” - tette hozzá az ifjúsági referens.

Átnyúlva a határon is

Határon átnyúló programról lévén szó, délvidéki vendégeket is várnak a pénteki programra, amelynek második elemeként már Palicson találkoznak magyarországi és szerbiai fiatalok augusztus 29-én. „Ott a szórakozás mellett műhelymunkákkal, beszélgetésekkel igyekszünk közös pontokat találni. Három ifjúságsegítő vezetésével a következő témákról cserélhetnek tapasztalatot a résztvevők: fiatalok az Európai Unióban, a határ nem akadály (a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió lehetőségei), illetve példaértékűen működő ifjúsági szervezetek a határ szerb és magyar oldalán. A program része magyar harcművészeti bemutató, mely során a harceszközök kipróbálására is lehetőség nyílik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.