Kultúra

Várjátékok: Tiéd vagyok.hu?!

Várjátékok: Tiéd vagyok.hu?!

2009. július 24., péntek
Várjátékok: Tiéd vagyok.hu?!
tiedvagyokponthu23.jpg

Csütörtök este mutatta be a Pinceszínház a Tiéd vagyok.hu?! című netmusicalt a VII. Szegedi Várjátékok rendezvénysorozata keretében. A darab könnyed kis estét ígér, miközben rácsodálkozhatunk felelütes, "szexmanipulációkkal" átitatott világunk színpadi mására.

A házasság első évei felettébb mézesek, olyannyira, hogy a házas felek bármit megtennének, hogy ne laposodjon el kapcsolatuk. Szexuális forradalom, vagy szexuális szánalmasság, szabadság vagy szabadosság? - ezeket a kérdéseket veti fel a zenés vígjáték. S bár szexuális kalandra indul a kíváncsi emberi fantázia, a valóság azonban más: a szeretett társat valójában nem akarja egyik szereplő sem odadobni egy kis felületes kalandért. David, az egyik férj találkozik a kisváros mellett élő hippikkel, akiknél a közösségi élet egyben szexuális közösséget is jelent. David elhatározza, hogy feleségével, Monicával is „szexuális forradalmat” hajt végre, és barátaikkal - a másik főszereplő házaspárral, Tommal és Jessicával - négyesben képzeli megvalósítani az együttlétet. Azon a bizonyos estén azonban szembe kell nézniük saját magukkal, egymás manipulációjával, a szexuális „négyesben lét” szánalmasságával. A szabadosság ingoványos talaján meginognak a szereplők erkölcsi értékítéletei. Azok az emberi értékek fontosak, melyeket egy rövid kifejezésben el lehet mondani, jelen esetben: „Én csak téged szeretlek.” - magyarázta

Kancsár József

, a Pinceszínház igazgatója és a darab rendezője a Tiéd vagyok.hu?! sajtótájékoztatóján. A kacagtató zenés mű során magába nézhet a néző is, hogy milyen felszínesen vagy éppen mélyen éljük az életünket a párunkkal. A helyzetkomikumok remek színészi játékra adnak lehetőséget, csak egyet kiemelve: mikor négyesben próbálnak egy internetes pornóoldal alapján megvalósítani egy már-már akrobatikusnak mondható pózt, sajátosan humoros megoldások és beszólások születnek. Szereplők:

Varga Bálint, Papp Gabriella, Kancsár Orsolya

és

Bánvölgyi Tamás.

Rendező: Kancsár József, dramaturg:

Gali Levente

, fény- és hangtechnika:

Szabó Gábor

, a jelmez pedig csapatmunkában született. A darabot - bár nyelvezetében mellőzi a túlzott obszcenitást és teljesen pucér jelenetek sincsenek benne - szexuális témája miatt mégsem ajánlják 16 éven aluliaknak. Az előadások július 23-án, 24-én 26-án zajlanak, jegyek a helyszínen és a Tourinform irodáiban kaphatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.