Kultúra

Huszonnyolcmillió a szegedi kultúra támogatására

Huszonnyolcmillió a szegedi kultúra támogatására

2009. január 22., csütörtök
Huszonnyolcmillió a szegedi kultúra támogatására

Tizenhét szegedi kulturális szervezettel összesen több mint 28 millió forint értékben kötött különböző produkciókra támogatási megállapodást a csongrádi megyeszékhely; az érintett igazgatók szerdán a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan írták alá a megállapodásokat.

Az együttműködési szerződések a különböző programoknak öt évre stabilitást jelentenek - hangsúlyozta az aláírást megelőzően

Botka László,

Szeged szocialista polgármestere. Mint hangsúlyozta, a kultúrának jelentős szerepe van abban, hogy a városban az utóbbi időben megduplázódott a turisták száma, és Szeged immár egész évben színvonalas programokat kínál. Támogatást kapott mások mellett a Szegedi Jazz Napok, a Thealter Fesztivál, a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál, a Szegedi Várjátékok. Mellettük a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) két kulturális produkcióval is bejutott a körbe, a Zeneművészeti Kar által szervezett Simándy-énekversennyel és a Szegedi Művészeti Akadémia megrendezésével, illetve a Kulturális Iroda által szervezett őszi és tavaszi egyetemi kulturális fesztivállal.

Szabó Gábor

, az SZTE rektora az MTI-nek elmondta: a gesztus példa értékű a város részéről, és külön öröm, hogy a település vezetése is úgy értékelte, az egyetem programjai méltók a városi támogatásra. Hozzátette: az egyetem továbbra is a két rendezvény mellett áll majd, de a közös menedzselés nagy segítség. Az Egyetemi Tavasz Szegeden egyébként idén hatodik alkalommal várja majd a kulturális programok, tudományos konferenciák és sportrendezvények közönségét. A fesztiválon a város és az egyetem polgárai egyaránt kedvükre válogathatnak a kínálatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.