Kultúra

Érkeznek a XXI. század Don Quijotéi

Érkeznek a XXI. század Don Quijotéi

2008. december 2., kedd
Érkeznek a XXI. század Don Quijotéi

December 3-án este hét órakor nyílik meg Csősz Géza A XXI. század Don Quijotéi című archaikus, cianotíp eljárással készült fotóinak kiállítása a Grand Caféban.

A kiállítást

Turi Tímea

és dj Phalanx nyitja meg.

"Don Quijote

csak azért bizonyul különcnek és hóbortosnak, mivel egyedül akarja célkitűzéseit megvalósítani. A fotóimon próbáltam felkutatni a környezetemben élő olyan embereket, akik valamiben egyedül állnak és a környezetük csak elnéző mosollyal legyintenek a „hóbortos" eszméket követő személyek már-már megvalósíthatatlan álmait kergető erőfeszítéseikre" - vallja a művész. Az első képen édesanyjának felolvasó nő látható, aki mintegy elindítja a képsorozatot. A kamerába néző anya előrevetíti a sorozat befejezését és azt az utópisztikus képet, melyet a világunk is sugall. A fényképeken szereplő emberek, és tárgyak kölcsönhatása objektív megjelenést tükröz, és hűen szemlélteti, hogy az élet mely területén „álmodoznak", indítanak egyéni harcot a világgal és szemben. Hogyan próbálják megtalálni azt a kis szabadságot, mely elszakítja őket a szenvedéstől, a génektől, a társadalomtól, a kötöttségektől, a mindennapok szükségétől - szól a kiállítás bevezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.