Kultúra

Elkészült a szegedi IH Rendezvényközpont

Elkészült a szegedi IH Rendezvényközpont

2008. szeptember 3., szerda
Elkészült a szegedi IH Rendezvényközpont

Befejeződött a szegedi IH Rendezvényközpont csaknem félmilliárd forintos költségvetésű rekonstrukciója; a közművelődési intézményt Al Di Meola világhírű gitárvirtuóz és Botka László (MSZP) polgármester adta át szerdán.

Harmincéves, legendás intézmény született újjá Szegeden az egykori Ifjúsági Ház rekonstrukciójával - mondta az ünnepélyes átadón

Botka László

. Az épület 465 millió forintba kerülő rekonstrukciója része annak a folyamatnak, mely során Szeged számos kulturális intézménnyel gazdagodott az elmúlt hat évben. A városban épült négy új művelődési ház, elkészült a Kisszínház felújítása, befejeződött a Reök-palota rekonstrukciója és megnyitotta kapuit a Korzó Zeneház - közölte a polgármester. Az önkormányzat hamarosan mintegy kétmilliárd forintos pályázatot nyújt be egy új tudományos eredményeket bemutató közművelődési intézmény létrehozására - tette hozzá a politikus.

Boros Gyula

, az intézmény igazgatója elmondta, az eredetileg 1979-ben iparosított technológiával, előre gyártott vasbeton elemekből lapos tetővel elkészült épület tizenhat hónapig tartó felújítása során bővült a létesítmény alapterülete, kívül s belül egyaránt megújult a létesítmény. Egy lift beépítésével akadálymentésítették az épületet, az álmennyezet megemelésével javították a korszerű fény-, hang- és színpadtechnikával felszerelt nagyterem akusztikáját. Új kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki, a ház homlokzatát pedig egy 450 ledes világítófal díszíti. A hatszáz fős nagyteremmel és több kisebb szekcióteremmel rendelkező épületben a korábban jellemző kulturális programokon kívül helyet kapnak majd szakmai kiállítások, vásárok, üzleti rendezvények, konferenciák is - tudatta a szakember. Este az IH Rendezvényközpontban

Al Di Meola

ad koncertet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.