Kultúra

Nyomozás a Ligetben

Nyomozás a Ligetben

2008. június 4., szerda
Nyomozás a Ligetben

Világsikert mutatnak be a szabadtéri színpadon

A Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága a Reök-palotában tartott sajtótájékoztatót szerdán, melyen ismertette az Újszegedi Szabadtéri Színpad kiemelkedő produkcióját: egy interaktív bűnügyi vígjátékot.

„Mivel a Dóm térről kimaradnak a prózai művek, a szabadtéri igazgatósága minden évben igyekszik meglepni a közönséget valami különleges előadással az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – mondta el a palota zöld szalonjában Herczeg Tamás, a Reök igazgatója, aki át is adta a szót vendégeinek, Cseke Péternek, a darab rendezőjének és a főszereplő nyomozót alakító, Besenczi Árpádnak.

Paul Poltner Hajmeresztő című interaktív bűnügyi vígjátéka soha nem látott siker volt az Egyesült Államokban” – utalt a bűnügyi játék népszerűségére a rendező. „Amerikában még soha olyan hosszú szériát nem élt meg prózai darab, mint a Hajmeresztő című színmű. A sztori röviden annyi, hogy Rosetti felügyelő megpróbál a végére járni Isabel Czeny rejtélyes meggyilkolásának. Mivel a közönség az egyetlen szemtanú, segíthetik a nyomozást kérdéseikkel, ötleteikkel.”

„A játék fele improvizáció, és éppen ettől izgalmas és különleges” – vette át a szót Besenczi Árpád. „Érdekes, hogy a három évvel ezelőtti pécsi előadás is éppen a születésnapomra esett, és most a szegedi is. Július 18-a az első játéknap, mint ahogy az első lélegzetemé is. Másnap újra színpadra állunk, július 20-a pedig a vizes tartalék: esőnap” – mondta a színész, aki több kedves történetet is elmesélt a nézők gyermeki zsivajáról, ahogy alig néhány perc alatt a darab részesévé válnak, s mint a kisgyerekek a bábszínházban, úgy kiabálnak be a színpadra.

Herczeg Tamás a sajtótájékozató végén a résztvevőknek elmondta, hogy az István, a király rockoperának – a közönség kérésére – egy újabb időpontot is biztosítanak majd a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az ötödik előadást augusztus 16-án nézhetik meg a szerencsés belépőtulajdonosok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.