Kultúra

Idén hat hetes a Szegedi Várjátékok programsorozata

Idén hat hetes a Szegedi Várjátékok programsorozata

2008. június 25., szerda
Idén hat hetes a Szegedi Várjátékok programsorozata

Csaknem harmincöt zenés és színházi előadással várja hat hét alatt a VI. Szegedi Várjátékok programsorozata július 3-tól az érdeklődőket - tájékoztatott a szervező Pinceszínház igazgatója.

Kancsár József

elmondta: az előző évek tapasztalata bebizonyította, hogy igény van a napfény városában az ilyen jellegű kikapcsolódásra. A programok pedig olyan sokszínűvé váltak, hogy a tavaly még négy hetes rendezvényt idén két héttel meghosszabbították. Az operett egy hétig "uralja" majd a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a vár között felállítandó színpadot, a közönség élvezheti a dzsesszt, de először rendeznek itt Commedia dell, Arte fesztivált is. Az Exkluzív színházi esték keretében július 17-én a közönség megnézheti a soproni Petőfi Színház tolmácsolásában a Szomorú vasárnapot, melyet

Piros Ildikó

és

Mikó István

főszereplésével

Huszti Péter

állított színpadra. Két nappal később pedig

Kautzky Armand

és

Kara Tünde

tolmácsolásában

Tolnay Klári

életébe tekinthet bele az érdeklődő. Az utolsó előadási napon, augusztus 16-án egy

Straub Dezső

által rendezett operett esttel zárul augusztus 16-án a várjátékok programsorozata. A direktor elmondta: idén nagy hangsúlyt fektettek a szervezés során a felnőtt darabokra, mert az előző évek tapasztalata azt mutatta, hogy a kezdetben családi programokkal indult fesztivál "kinőtte magát". Hozzátette: az eredeti céloknak is igyekeztek megfelelni, ezért a gyerekeket is rengeteg esemény várja. Lesz kézműves vásár és foglalkozás, középkori fegyver- és harcászati bemutató, a reneszánsz évéhez kapcsolódva pedig játszóház. Emellett több gyermekdarab - így a Micimackó, a Csipkerózsika, a Frakk, a Bambi és a négy évvel ezelőtt óriási sikert aratott Vitéz László - is szerepel a programban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.