Krimi

Nem szabadulhat hamarabb a férfi, aki egy szegedi panzióban megölte a feleségét

Nem szabadulhat hamarabb a férfi, aki egy szegedi panzióban megölte a feleségét

2023. június 29., csütörtök
Nem szabadulhat hamarabb a férfi, aki egy szegedi panzióban megölte a feleségét

A J. Z. vádlott ellen folytatott eljárásban 6 év börtönbüntetésre ítélték a férfit, amit a Szegedi Ítélőtábla is helyben hagyott - de a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a hat kisegítő osztályt végzett vádlott és a tanár, gyógypedagógus végzettségű sértett között már a bűncselekmény előtt csaknem egy évvel megszakadt a házastársi kapcsolat, az asszony be is nyújtotta a válókeresetet. Ennek ellenére a vádlott a nő közelében maradt, az utcára kerülve a sértett lakóhelye lépcsőházában töltötte az éjszakákat, ingóságait és ruházatát is ott tárolta.

A vádlottal szemben több eljárás is indult az asszony kezdeményezésére, de egyet kivéve mindet megszüntette a rendőrség. Korábban a vádlott távolságtartását is elrendelték, de annak időtartama nem sokkal a gyilkosság előtt lejárt.

A férfi és a nő 2021. április 23-ára beszéltek meg találkozót egy szegedi panzió szobájában. A találkozón a szexuális együttlétet követően a nő minden előzmény nélkül megütötte a férfit több alkalommal, két fémcsővel. A férfi elvette tőle őket, majd az egyik döfködni kezdte feleségét, aki ezután a földre került, az ütések jelentős részét ülő és fekvő helyzetben kapta.

Végül a vádlott a nő nyakára lépett, majd kezével a falnak támaszkodva addig tartotta ott magát, amíg meg nem fulladt.

A szakvélemény szerint a sértett több mint félszáz sérülést szenvedett el, többségüket a fején. Az ütések olyan erejűek voltak, hogy az egyik fémcső a bántalmazás során derékszögben meghajlott. A sértett halálát azonban nem az ütések, hanem a fulladás okozta.

Erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék a vádlottat, ezért őt 6 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben azonban az ügyészség, valamint a vádlott és védője is fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.