Krimi

18 évre elegendő potencianövelőt csempészett át a határon

18 évre elegendő potencianövelőt csempészett át a határon

2023. június 14., szerda
18 évre elegendő potencianövelőt csempészett át a határon

Vádat emeltek azzal a török férfival szemben, aki Röszkénél a ruhái közé és egy vízforralóba rejtve csempészett gyógyszert Magyarországra.

A vádirat szerint a vádlott 2023. április 1. napján egy külföldi busztársaság járatának utasaként jelentkezett be Magyarország területére Szerbia irányából. Az eljáró vám-és pénzügyőr kérdésére nem jelentett be vámárut, poggyászai átvizsgáláskor azonban 80 doboznyi potencianöveléshez használatos gyógykészítményt – tablettákat, porokat és sprayket – fedeztek fel.

A gyógyszerek összhatóanyaga alapján megállapítást nyert, hogy azok előírás szerinti adagolás esetén, egy személy részére közel 18 évig volnának elegendők.

A vádlott a fenti, hazánkban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket indokolatlan mennyiségben, orvosi rendelvény illetve erre vonatkozó külön engedély nélkül hozta be Magyarország területére. A vádlottat a járási ügyészség gyógyszerhamisítás bűntettének elkövetésével vádolja, bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.