Krimi

Jogerősen tíz év börtönbüntetést kapott Bróker Marcsi

Jogerősen tíz év börtönbüntetést kapott Bróker Marcsi

2023. május 25., csütörtök
Jogerősen tíz év börtönbüntetést kapott Bróker Marcsi

10 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és 10 év közügyektől eltiltás lett a ,,Bróker Marcsi" néven elhíresült D.S.-né jogerős büntetése, valamint a Szegedi Ítélőtábla végleges hatállyal eltiltotta őt a gazdasági társaság vezető tisztségviselői foglalkozástól.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott az általa képviselt gazdasági társaság vezető tisztségviselőjeként eljárva mintegy 14 éven keresztül több mint 760 sértettel kötött betétgyűjtésre irányuló szerződéseket, amelyek alapján számukra a piaci kamatoknál jóval magasabb hozamot ígért - írja sajtóközleményében az Ítélőtábla.

E tevékenység folytatására azonban engedéllyel nem rendelkezett, az általa ígért magas hozamok megfizetését lehetővé tevő tényleges gazdasági tevékenységet nem folytatott, a kifizetéseket az újabb és újabb befizetésekből teljesítette a rendszer végső összeomlásáig.

Az ügyfeleinek ezáltal különböző nagyságú, néhány millió forinttól több mint 1 milliárd forintig terjedő kárt okozott.

Dr. Mezőlaki Erik az eljáró másodfokú tanács elnöke kiemelte, hogy a törvényszék túlnyomóan helyesen állapította meg a vádlott terhére és javára - a büntetéskiszabás körében - értékelhető súlyosító és enyhítő körülményeket. Ezeket
további enyhítő körülményként a további időmúlással, a büntetlen előélettel és súlyosító körülményként az üzletszerűnek tekintendő elkövetéssel kiegészítve a Szegedi Ítélőtábla úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a középmértékkel megegyező 10 év szabadságvesztés kiszabásával törvényes és arányos büntetést szabott ki.

A másodfokú bíróság a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés lényeges súlyosítására, vagy annak jelentős enyhítésére sem látott indokot, e körben tehát helybenhagyta a törvényszék ítéletének büntetésre vonatkozó rendelkezéseit.

Az ítélet jogerős, így fellebbezésnek nincs helye. A vádlottal szemben a táblabíróság a büntetés azonnali foganatba vételét rendelte el, így a vádlottat a tárgyalóteremből egyenesen a Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.