Krimi

Életfogytiglant kapott a szegedi férfi, aki megölte várandós feleségét

Életfogytiglant kapott a szegedi férfi, aki megölte várandós feleségét

2023. április 20., csütörtök
Életfogytiglant kapott a szegedi férfi, aki megölte várandós feleségét

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték azt a 42 éves szegedi férfit, aki több mint harminc késszúrással ölte meg héthónapos terhes feleségét.A vádlott leghamarabb 30 év múlva szabadulhat.

A férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott húsz év fegyházbüntetést.

A válást tervező férfi 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában egy konyhakéssel rátámadt alvó, a terhesség hetedik hónapjában járó feleségére. A vádlott a felébredő, védekezni próbáló asszonyt több mint harmincszor szúrta meg. Elsősorban a fejét és a felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy a kés pengéje eltört, ekkor a férfi a konyhából újabb kést vett magához és azzal folytatta a bántalmazást. A szúrások közül több a magzatot is elérte.

A nő a helyszínen életét vesztette, és magzatja is elhalt. A gyilkosság idején a hálószobában volt közös, három és fél éves kislányuk is.

A férfi végül lemosta kezéről a vért, felkapta gyermeküket, gépkocsiba ültette, és elhagyta a helyszínt. Anyjához ment, aki értesítette a rendőrséget, így a férfit elfogták.

A szakértők szerint a vádlott paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta beszámítási képességét. Gátlásainak feloldásában közrejátszhatott, hogy előző éjjel közepes mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A táblabíróság a bűncselekmény társadalomra veszélyessége miatt látta szükségesnek a büntetés súlyosítását. A férfira azért nem a legsúlyosabb - tényleges életfogytiglani - büntetést szabták ki, mert beszámítási képessége korlátozott volt.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.