Krimi

Holnap születhet döntés a Szeviép-ügyben

Holnap születhet döntés a Szeviép-ügyben

2023. február 19., vasárnap
Holnap születhet döntés a Szeviép-ügyben

A tíz éve húzódó ügy tovább haladhat.

Újabb ítélet születhet a Debreceni Törvényszéken holnap a tíz éve húzódó Szeviép-ügyben. A perbeszédek már elhangzottak, ahogy a vádlottak is felszólaltak az utolsó szó jogán. Nem lehet megmondani, mi lesz az ítélet és hogy végleg pont kerül-e ezzel az ügyre, annyi bizonyos, hogy az ügy durva elhúzódását a bíróság figyelembe veszi.

Összesen hatmilliárd forint feletti összegre nyújtotta be az igényét 500 hitelező, a nyomozás csődbűncselekmény gyanúja miatt indult el, melyben végül a három cégvezető ellen emeltek vádat. A Szegedi Törvényszék első fokon még börtönre ítélte a vádlottakat - akik közül az egyik időközben elhunyt -, másodfokon azonban felmentette őket. Hosszú jogi huzavona után pedig a Debreceni Törvényszéket jelölte ki végzésével a Kúria, az ügy másodfokú eljárásának újratárgyalására.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.