Krimi

Elfogatóparanccsal fenyegető csalókra figyelmeztet a rendőrség

Elfogatóparanccsal fenyegető csalókra figyelmeztet a rendőrség

2023. február 26., vasárnap
Elfogatóparanccsal fenyegető csalókra figyelmeztet a rendőrség

Szexuális ragadozókat nyilvántartásba rögzítő igazságügy rendőrség nevében küldenek ki hivatalosnak tűnő, ám teljes mértékben valótlan leveleket internetes csalók - figyelmeztetett a Magyar Rendőrség.

Ha Ön is kapott a rendőrség, vagy az Interpol nevében gyanús leveleket, akkor hagyja figyelmen kívül, és erre figyelmeztesse a hozzátartozóit is - írja a rendőrség Facebook-posztjában. Mint írják, teljes mértékben átverésről van szó.

A hatóságok azt is leírják részletesen, milyen jelek árulkodnak arról, hogy a levelet csalók küldték:

  • Nemzeti Rendőrség Főigazgatóság nem létezik, ahogy Igazságügyi Rendőrség és Interpol Központi Iroda sem.
  • Ugyancsak csalókra utal a nyelvtanilag pontatlan megfogalmazás, illetve amennyiben a Magyarország Rendőrsége e-mailben kommunikál, azt nem külföldi email címről teszi
  • Az Országos Rendőr-főkapitányság továbbá csak a saját nevében kommunikál, a saját e-mail címéről.

Amennyiben elektronikus levelet kap, mindig ellenőrizze a feladót, kiemelten figyeljen a nyelvtanilag helytelen, magyartalan megfogalmazásra - hívják fel a figyelmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.