Krimi

Egyre több a lopás Szegeden és környékén

Egyre több a lopás Szegeden és környékén

2022. december 6., kedd
Egyre több a lopás Szegeden és környékén

Középmezőnybe került a lopások számában Csongrád-Csanád megye a rendőrség szerint. Egyre több embert köröznek ugyanis Szegeden és annak környékén lopás miatt.

Az elmúlt időszakban egyre több olyan hír jelenik meg, ami lopásról szól: legutóbb a hétvégén valaki a Kálvária téri trafikot akarta kirabolni, de egy Csillag téri élelmiszerboltból is italokat loptak - közel 150 ezer forint értékben.

Ez pedig csak néhány az utóbbi idők bolti lopásaiból.

Az Országos Rendőr-főkapitányság arról nyilatkozott a Borsnak, hogy 23 százalékkal több alkalommal loptak idén január és október között, dohányboltokból pedig még ennél is többször, 45 százalékkal a tavalyi évhez képest.

Csongrád-Csanád megye ennek tekintetében középmezőnyben van, itt januártól októberig 60 lopást jelentettek - ez tavaly eddig 74 volt. A legtöbb lopás egyébként Budapesten történt, míg a legkevesebb Vas megyében.

Az egyik szegedi üzlet eladója a Délmagyarországnak arról számolt be, némi növekedés tapasztalható, és már egyre több és olcsóbb termékek kapnak lopásgátlót. Városi adatok ugyanakkor hivatalosan nincsenek a lopásokról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.