Krimi

Elrendelték Szabó Bálint letartóztatását

Elrendelték Szabó Bálint letartóztatását

2022. november 13., vasárnap
Elrendelték Szabó Bálint letartóztatását

Elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton - értesült az MTI.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője az információt megerősítette. Szabó József Tamás közölte:

a letartóztatást a bűnismétlés veszélye indokolja.

A nyomozási bíró a gyanúsított ellen korábban bűnügyi felügyeletet rendelt el, de az ehhez szükséges önkéntes jogkövetés a gyanúsított esetében teljes mértékben hiányzott, sokszor megszegte az előírt szabályokat - jelezte.

A szóvivő felidézte, hogy a gyanúsított egyebek mellett gépkocsijával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, valamint az arra közlekedők testi épségét. Emellett ellenszegült rendőri intézkedéseknek.

A férfivel szemben több eljárás van folyamatban, de tevékenységét akkor is folytatta, miután az első cselekménnyel meggyanúsították - tette hozzá a szóvivő.

Szabó József Tamás jelezte:

az ügyészség azt indítványozta, hogy a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelöljék ki, de a bíróság ezt elutasította, mert korábbi szakértői vélemény alapján ez nem indokolt.

https://szegedma.hu/2022/11/elmegyogyintezetbe-kuldhetik-orban-viktor-es-botka-laszlo-maniakus-uldozojet

A végzés nem végleges, a gyanúsított a döntéssel szemben fellebbezést jelentett be - közölte a szóvivő.

Sajtóhírek szerint Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő többször próbált a kormányfő közelébe férkőzni, a kötcsei piknik előtti területről a rendőrség vitte el.

https://szegedma.hu/2022/09/szabo-balint-behajtott-a-kotcsei-piknikre-beszolt-orbannak-fekve-tavozott

Szabó nyáron gazdatüntetést szervezett Budapestre, de alig csatlakoztak hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.