Krimi

Vádat emeletek egy drogdíler-házaspár ellen Szegeden

Vádat emeletek egy drogdíler-házaspár ellen Szegeden

2022. október 24., hétfő
Vádat emeletek egy drogdíler-házaspár ellen Szegeden

Vádat emeltek egy csongrádi házaspár és társaikkal szemben, akik hosszú időn át árultak drogot Csongrádon és a környező településeken - tájékoztatott a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, négy vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett minősített kábítószer-kereskedelem bűntettével, két-két vádlottat oktatási intézmény közvetlen környezetében elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, illetve bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelemmel vádolnak.

A vádirat szerint a házaspár 2019-től két éven keresztül korábban új pszichoaktív anyagnak, majd 2021-től kábítószernek minősülő kristály fantázia nevű anyagot szerzett be és terjesztett. A kereskedés során jellemzően a házukban szolgálták ki a vevőket, de előfordult, hogy gyalogosan vagy kerékpárral vállaltak kiszállítást. A házaspárnak a kábítószer beszerzésében, szállításában segítséget nyújtott szökésben levő fiuk, továbbá két társuk is.

A vádlottak között van egy másik férfi és a drog beszerzésben neki segítséget nyújtó társa is, akik a csongrádi házaspártól vásárolt anyagot egy hódmezővásárhelyi iskola mellett értékesítették.

A vádirat szerint a terjesztett drogot a csongrádi házaspár egy festőként dolgozó szentesi férfitől és élettársától szerezte be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.