Krimi

Redőnyszerelőnek adta ki magát a szélhámos, idős nőt csapott be

Redőnyszerelőnek adta ki magát a szélhámos, idős nőt csapott be

2022. augusztus 25., csütörtök
Redőnyszerelőnek adta ki magát a szélhámos, idős nőt csapott be

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy nyugdíjas nő megtakarított pénzét vitte el, miután hamis ürüggyel bejutott a lakásába – közölte Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint március 16-án, az egyik megyebeli kistelepülésen, a vádlott bement a hajlott korú, alapbetegségei folytán nehezen közlekedő asszony házának az udvarára, akinek felajánlotta, hogy megigazítja az ablakain lévő redőnyöket. A sértett beleegyezése után a férfi valóban elkezdte az előszoba redőnyét igazgatni, hamarosan azonban azt állította, hogy annak megszereléséhez alkatrészeket kellene szereznie, amihez pénzre volna szüksége. A sértett ekkor az egyik szoba szekrényéből elővette ruháiba rejtett megtakarítását, hogy pénzt adjon a vádlottnak, aki oda őt kéretlenül követte.

A készpénz rejtekhelyét kifigyelő férfi elterelte az idős asszony figyelmét, és 235.000 Ft-ot vett magához, majd dolgavégezetlenül elhagyta a házat.

A vádlottat a járási ügyészség kifosztás bűntettének elkövetésével vádolja. Vádiratában az ügyészség 3 év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt arra az esetre, ha a vádlott a bíróságon beismeri bűnösségét és lemond tárgyaláshoz fűződő jogáról.

A vádemeléskor bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.