Krimi

Cseh rendszámmal ukrán embercsempészt fogtak a rendőrök a megyében

Cseh rendszámmal ukrán embercsempészt fogtak a rendőrök a megyében

2022. június 8., szerda
Cseh rendszámmal ukrán embercsempészt fogtak a rendőrök a megyében

Az igazoltatás során az autóban összezsúfolva 29 határsértőt találtak.

A rendőrök elfogtak egy újabb ukrán állampolgárt, aki 29 határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani. A Készenléti Rendőrség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. június 8-án 7 óra 20 perckor Mórahalom külterületén az 55-ös számú főúton ellenőriztek egy cseh honosságú Ford Transit típusú személygépkocsit. Az ellenőrzés során az egyenruhások az autóban összezsúfolva 29 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.

A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.