Krimi

Mészárlás: legalább 10 embert ölt meg egy 18 éves ámokfutó

Mészárlás: legalább 10 embert ölt meg egy 18 éves ámokfutó

2022. május 15., vasárnap
Mészárlás: legalább 10 embert ölt meg egy 18 éves ámokfutó

Legalább 10 ember meghalt és hárman megsérültek, amikor egy golyóálló mellényt viselő fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben a New York állambeli Buffalóban - jelentette az amerikai sajtó.

Élőben közvetíthette

A nevük elhallgatását kérő rendvédelmi tisztviselők azt közölték az AP amerikai hírügynökséggel, hogy az elkövetőt őrizetbe vették. A nyomozók úgy vélik, hogy a férfi élőben közvetíthette a lövöldözést az interneten, és azt is vizsgálják, hogy közzétett-e egy kiáltványt is.

Buffalo, 2022. május 15. Rendõrök a New York állambeli Buffalóban elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. május 14-én. Legkevesebb tíz ember életét vesztette és hárman megsérültek, amikor egy golyóálló mellényt viselõ fegyveres tüzet nyitott egy szupermarketben. A hatóságok az elkövetõt õrizetbe vették. MTI/EPA/Brandon Watson

Az áldozatok többsége afroamerikai

A hatóság emberei szerint a gyanúsítottat Payton Gendronnak hívják, 18 éves, és a New York állambeli Buffalótól körülbelül 200 mérföldre délkeletre fekvő Conklin városából érkezett a helyszínre, hogy elkövesse tettét. A férfit még este kihallgatta az amerikai szövetségi nyomozó hivatal (FBI) is.

A hatóságok "gyűlöletbűncselekménynek és faji indíttatású erőszakos szélsőségességnek" nevezték a lövöldözést.

A hivatalos közlések szerint az áldozatok közül 11-en afroamerikaiak ketten pedig fehérek.

A bűntény alig több mint egy évvel azután történt, hogy 2021 márciusában, a Colorado állambeli Boulder egyik élelmiszerboltjában egy fegyveres 10 embert megölt. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.