Krimi

Nem lesz szabadlábon Magda Marinko

Nem lesz szabadlábon Magda Marinko

2022. február 24., csütörtök
Nem lesz szabadlábon Magda Marinko

Tovább tölti életfogytiglani börtönbüntetését a sorozatgyilkos Magda Marinko. A szerb állampolgárságú sorozatgyilkost korábban egy szegedi család meggyilkolásával is megvádolták, azt azonban végül nem sikerült bizonyítani.

A szerb állampolgárságú férfit 1996-ban ítélte életfogytig tartó fegyházra a Szegedi Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból, több – Kecskeméten három, míg Orosházán egy – emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

Hidegvérrel elkövetett, embertelen tettei az egész országban nagy félelmet váltottak ki.

Gyanúsítottként kezelték a szegedi Z. Nagy család meggyilkolásának ügyében is, ám végül ezt a vádat ejtették, mivel a vádlottnak volt alibije.

A büntetés-végrehajtási bíró a tárgyalást megelőzően igazságügyi elmeorvosszakértői vélemény elkészítését rendelte el, azonban az elítélt a vizsgálaton nem kívánt megjelenni.  

Az elítélt a mai, büntetés-végrehajtási bírói meghallgatásán való részvételt is megtagadta, rendzavaró magatartást is tanúsított, így a bíróság a távollétében, védője jelenlétében hozta meg döntését, melyet a fogvatartás alatti magatartást részletező büntetés-végrehajtási intézeti előterjesztésre is alapozott.

Eszerint az elítélt az utóbbi években fegyelmi büntetések nélkül tölti a szabadságvesztést, ugyanakkor nehezen fogadja el a szabályokat, megbánás nem jellemzi, a jelen eljárásban pedig együttműködésre nem hajlandó. Összességében ezért továbbra sem lehet arra következtetni, hogy szabadon bocsátása esetén vissza tudna illeszkedni a társadalomba és törvénytisztelő életmódot folytatna - írja az Ügyészség közleményében.

A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája ezért a mai napon meghozott végzésével az elítélt sorozatgyilkos életfogytig tartó fegyház fokozatú szabadságvesztésből történő feltételes szabadságra bocsátását mellőzte. A törvényi előírásokkal összhangban rendelkezett arról, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét 1 év elteltével ismételten meg kell vizsgálni.

Magda Marinko védője a döntéssel szemben fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.