Krimi

151 kilós óriás-kannabiszt nevelgetett: elszívni már nem fogja

151 kilós óriás-kannabiszt nevelgetett: elszívni már nem fogja

2021. október 3., vasárnap
151 kilós óriás-kannabiszt nevelgetett: elszívni már nem fogja

Kannabisz-ültetvényre bukkantak a rendőrök egy Csongrád-Csanád megyei ingatlanon. A tulajdonos elfogásakor derült ki, hogy egy közeli tanya fóliasátra alatt a férfi féltestvére is Moby Dicket nevelget. A speciálisan óriásnövénynek fejlesztett kannabisz kiterjedését és méretét jellemzi, hogy a testvérpártól lefoglalt húsz tő súlya elérte a 151 kilogrammot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi nyomozói kábítószer birtoklása miatt fogtak el egy 52 éves férfit.

A kertjében felállított fóliasátrakban 16 tő kábítószergyanús növényt találtak. A Cannabis Sativa Moby Dicknek keresztelt fajtájából összesen 119,284 kilogrammot foglaltak le a rendőrök.

Cs. Ferenc nem tagadta, hogy tiltott növényt termeszt, bár állítása szerint a kivont hatóanyagból előállított olajjal pusztán a saját szükségletét elégítette ki. Ennek kissé ellentmondott a tény, hogy évekre visszamenőleg nem rendelkezett rendszeres legális jövedelemmel, ugyanakkor több százezer forint készpénz, nagy értékű motorkerékpárés elektromos kerékpár volt a birtokában.

Az intézkedés során olyan dokumentumokra bukkantak a nyomozók, ami azt erősítette bennük, hogy az ügynek még nincs vége. A néhány percnyire lévő tanya a gyanúsított féltestvérének volt a tartózkodási helye. A kertben itt is fóliával letakart sátorváz állt.

A házkutatás során megállapították, hogy az ott nevelt négy tő kannabisz ugyancsak a Moby Dickek kifejlett példányai. Összesen 32,424 kilogramm növényt foglaltak le a rendőrök,

de itt is találtak a porciózáshoz használatos mérleget is, ami a 47 éves férfival szemben a terjesztés gyanúját vetítette elő. Bár ő sem tagadta a fogyasztást, de testvéréhez hasonlóan azt állította, hogy csak saját részére termesztett.

Az 52 éves Cs. Ferencet bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök, féltestvére a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik.

(Police.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.