Krimi

Milliókra számított, öt év letöltendő lett belőle

Milliókra számított, öt év letöltendő lett belőle

2021. május 17., hétfő
Milliókra számított, öt év letöltendő lett belőle

Szerencsejáték-függő férfit ítélt öt év börtönre a Szegedi Ítélőtábla, miután lebukott a 62 millió forintos sikkasztással. A leleményes módszerrel eltulajdonított pénzt kaszinókban és online szerencsejátékban próbálta kamatoztatni, sikertelenül.

Az eset még 2016 októberében kezdődött, amikor a banki alkalmazott visszaélve ügyfelei bizalmával valótlan készpénzbefizetéseket könyvelt el azok számláira. Ezeket a nagy összegeket továbbította saját magának, illetve egy ismerősének, majd a nap végén úgy intézte a dolgokat, hogy a számlákon lévő mínuszos egyenleget a rendszer ne kezelje pénztárhiányként. A hazardírozás eredménytelen volt, ugyanis a több tízmilliós összeg egészét elbukta a kaszinókban és internetes szerencsejáték oldalakon. Alig egy hónapig károsította a bankot, október 12 és november 11 között próbálta megfordítani a szerencséjét.

A büntetését első fokon a Kecskeméti Törvényszék három és fél évben határozta meg, ezt súlyosbította most a Szegedi Ítélőtábla öt évre, amiért a bűncselekményt bizalmi pozícióban hajtotta végre a sértettek ellen.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.