Krimi

A szegedi ivóvíz rossz minőségére hivatkozva csapott be idős embereket

A szegedi ivóvíz rossz minőségére hivatkozva csapott be idős embereket

2021. május 12., szerda
A szegedi ivóvíz rossz minőségére hivatkozva csapott be idős embereket

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. március eleje és május eleje közötti időszakban keresett fel az időskoruknál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes szegedi sértetteket azzal az ürüggyel, hogy a városban az ivóvíz minősége rossz és emiatt hamarosan kötelező lesz víztisztító berendezések felszerelése.

A gyanúsított ezért valótlanul azt az ajánlatot tette a sértetteknek, hogy kedvezményes áron tud ilyen berendezést biztosítani, az 50 ezer forintos anyag és telepítési költség felét elengedi, amennyiben azonnal szerződést kötnek és a 25 ezer forintot helyben kifizetik.

A férfi a valóság látszatának keltése érdekében még megrendelő lapot is töltött ki és íratott alá a sértettekkel.

A gyanúsított a közel két hónap alatt hét szegedi sértettet csapott be, míg egy esetben a sértetett gyanút fogva értesítette a fiát, aki azután a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a gyanúsítottat.

A minősített és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés, a szökés-elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartandó ülésén fog dönteni.

Kiemelt képünk archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.