Krimi

Több százmilliós áfacsalásba keveredett az egyik szegedi, fideszes delegált!

Több százmilliós áfacsalásba keveredett az egyik szegedi, fideszes delegált!

2021. február 14., vasárnap
Több százmilliós áfacsalásba keveredett az egyik szegedi, fideszes delegált!

Bűnszervezetben elkövetett áfacsalási ügy egyik gyanúsítottja lett a szegedi közgyűlés pénzügyi bizottságának egyik fideszes delegáltja.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal nemrég a szegedi Nagybani piacon csapott le egy kereskedő csoportra, akik a gyanú szerint a külföldről behozott gyümölcsök után nem fizettek áfát, mert hazainak "álcázták" azt.

A kár körülbelül 251 millió forint, ennyi adót csaltak el az ügyletekkel és fiktív számlák vásárlásával az érintett kereskedők.

Őket segíthette E. Péter, aki a könyvelést intézte. A bevádolt könyvelő a város Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának külsős tagja, a posztra a Fidesz javasolta, de a férfi nem tagja a pártnak.

Bár E. Péter nem, a szegedi Fidesz viszont nyilatkozott az RTL-nek. Tápai Péter azt mondta, megdöbbentette őket az ügy, és ha bebizonyosodik, hogy igazak a vádak, akkor E. Péternek azonnal le kell mondania. Ameddig a vizsgálat, eljárás tart, addig pedig ne vegye fel a tagságért járó honoráriumot - közölte az alelnök.

A nyomozók ingatlanokat is zároltak a gyanúsítottaktól, ezek értéke 80 millió forint, és lefoglaltak 16 millió forint készpénzt is, ami az egyik árusnál volt a piacon.

Az ügyben nyolc gyanúsított van, négyet már őrizetbe is vettek, köztük E. Pétert is, akinek 30 napra elrendelték az előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.