Krimi

Vascsővel és gázpisztollyal támadt egymásra két férfi Csongrád-Csanádban

Vascsővel és gázpisztollyal támadt egymásra két férfi Csongrád-Csanádban

2021. január 25., hétfő
Vascsővel és gázpisztollyal támadt egymásra két férfi Csongrád-Csanádban

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak egyike három társával és egy személygépkocsival megjelent január 22-én, röviddel éjfélt követően az egyik megyebeli kisvárosban lakó másik gyanúsítottnál. A két férfi között korábban egy autóvásárlásból eredő nézeteltérés volt. A férfi, miután észlelte a háza körül kis sebességgel köröző autót, egy vascsövet vett magához, odalépett az autóhoz, amelyre több alkalommal ráütött. Az ütések következtében a gépkocsi több ablaka kitört, karosszériája megsérült és abban mintegy 150 000 Ft-os kár keletkezett.

A vascsővel való bántalmazást követően a férfi odalépett az autóhoz, kinyitotta a jobb oldali első ajtót, amelyre válaszul az autót vezető férfi a gépkocsiba bekészített és abban elhelyezett működőképes, lőfegyvernek látszó gáz-riasztó maroklőfegyvert magához vette és azzal legalább két lövést adott le a másik gyanúsítottra.

A gyanúsítottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A helyszínre érkező rendőrök mindkét gyanúsítottat előállították. Az előállítás során elrendelt mintavétel a vascsővel bántalmazó férfi vonatkozásában amfetamin fogyasztását mutatta ki.

A rendőrség az autót vezető férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével, míg a vascsővel támadó gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, rongálás vétségével és kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsította meg.

A főügyészség mindkét gyanúsított vonatkozásában a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva mindkét férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben mindkét gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.