Krimi

Pisztollyal a kezében fogtak el egy férfit Szegeden

Pisztollyal a kezében fogtak el egy férfit Szegeden

2020. december 2., szerda
Pisztollyal a kezében fogtak el egy férfit Szegeden

A vádirat szerint a férfi április 10-én a kora délutáni órákban találkozott össze egy alkalmi ismerősével Szegeden, a Mars téren. A találkozó során felajánlotta ismerősének, hogy 4000 forintért elad neki egy német gyártmányú pisztolyt.

A megegyezés és a pisztoly átadását követően együtt elindultak, de még a buszmegállóban a vevő a fegyvert többször elővette, nézegette, hol a nadrágja első, hol pedig hátsó részébe tette. A megállóban várakozók közül többen észlelték vádlottak tevékenységét és értesítették a rendőrséget. A kiérkező járőrök a két férfit a közeli utcákban igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették.

A pisztoly lőfegyvernek minősül, tartása engedélyköteles, amellyel a vádlottak egyike sem rendelkezett.

A járási ügyészség a két férfival szemben lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak többszörösen büntetett előéletűek, egyikük ráadásul visszaesőként követte el a vád tárgyává tett cselekményt.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.