Krimi

Vádat emeltek Szegeden az öt kiló kokaint csempésző külföldi ellen

Vádat emeltek Szegeden az öt kiló kokaint csempésző külföldi ellen

2020. november 26., csütörtök
Vádat emeltek Szegeden az öt kiló kokaint csempésző külföldi ellen

A vádirat szerint a vádlott 2019 novemberében vásárolt egy személygépkocsit, majd elhatározta, hogy anyagi haszonszerzés reményében nagyobb mennyiségű kábítószert csempész Nyugat-Európából Albániába. Ennek érdekében egy albán ismerősének a vádlott átadta a gépkocsit, hogy abban rejtekhelyet alakítson ki. A gépkocsi átalakítását követően az azt átalakító férfi közölte a vádlottal, hogy Magyarországon, Ausztrián és Németországon át Brüsszelbe kell mennie, ahol a vasúti pályaudvaron találkoznak és 5 kg kokaint kell ugyanezen az útvonalon visszafele haladva Albániába, Durresbe szállítania. A kábítószer sikeres leszállítása esetében kilogrammonként 500 eurót ígért az albán férfi a vádlottnak.

A megbízásnak megfelelően a vádlott Brüsszelbe utazott, a vasúti pályaudvaron átvett 5 csomag, darabonként 1 kg súlyú kokainport, majd azt a gépkocsi rejtekhelyébe behelyezték. A vádlott ezt követően visszaindult, majd 2019. december 2-án 5 óra körül jelentkezett kilépésre Magyarország területéről Szerbia irányába a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A kiléptetés során elrendelt ellenőrzéskor a vádlott viselkedése, valamint a gépkocsi karosszériájának megbontásra utaló jelei miatt tételes vámvizsgálatot rendeltek el. A vizsgálat során a határrendészek a rejtekhelyet felnyitották, a kokaint lefoglalták.

A vádlott által szállított és kereskedelmi értékesítésre szánt kábítószer tiszta hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határát 83-szorosan, míg a különösen jelentős mennyiség alsóhatárát 8-szorosan haladja meg.

A vádlott által szállított kábítószer piaci árfolyama meghaladja a 100 millió forintot.

A főügyészség a vádlottal szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.