Krimi

Csaló házalók verik át az időseket Szegeden

Csaló házalók verik át az időseket Szegeden

2020. november 11., szerda
Csaló házalók verik át az időseket Szegeden

Az ismeretlen elkövetők minden esetben szőnyeget, illetve ágynemű-garnitúrát kínáltak eladásra jutányos áron. Miután bejutottak a sértettek lakóhelyére, az egyikük alkudozást színlelve elterelik a vevő figyelmét, míg ezalatt társa felkutatja a házban lévő készpénzt és eltulajdonítja azt. Ezt követően távoznak a helyszínről.

A történtek kapcsán a Szegedi Rendőrkapitányság kéri az időseket, hogy:

  • Ne engedjenek be házaló árusokat ingatlanjaikba!
  • Ha úgy látják, hogy kedvező ajánlatot kaptak, akkor az árust hívják vissza egy későbbi időpontra, amikor gyermekeik, unokáik vagy szomszédok is ott vannak! Együtt mérlegeljék, hogy az a dolog, amit meg szeretnének vásárolni, megfelelő minőségű-e, és az ára a minőséget, illetve a piaci árakat is figyelembe véve valóban kedvező-e.
  • Ha vásárolni szeretnének, akkor ne egyedül fogadják az árusokat és soha ne vegyék elő előttük az összes megtakarított pénzüket!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén minél pontosabban jegyezzék meg külsejüket, hogy személyleírást tudjanak adni róluk, valamint jegyezzék meg gépjárművük rendszámát!
  • Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, kérjük, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es ingyenesen hívható segélyhívószámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.