Krimi

Agresszív és alkoholista nyugdíjas verte és fenyegette volt feleségét Szegeden

Agresszív és alkoholista nyugdíjas verte és fenyegette volt feleségét Szegeden

2020. november 18., szerda
Agresszív és alkoholista nyugdíjas verte és fenyegette volt feleségét Szegeden

A vádirat szerint az egyaránt nyugdíjas vádlott közös ingatlanban élt volt feleségével egy szegedi lakásban. A sértett életkorából és betegségeiből adódóan évek óta mozgásában erősen korlátozott volt, a vádlott által elkövetett cselekmények tekintetében védekezésre képtelennek minősül.

A vádlott 2019 áprilisától októberig ittas állapotban rendszeresen azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megmérgezi, megfojtja, szétveri a fejét. Ezen túlmenően hetente legalább 2 alkalommal bántalmazta is az ágyban fekvő sértettet, megpofozta, megrugdosta.

Előfordult olyan eset is, hogy a vádlott a sértett járókeretét elvette, megfosztva így személyi szabadságától. Az állandó félelemben élő sértett megbeszélte testvérével, hogyha nagy bajban van, akkor megcsörgeti telefonon, hogy értesítse a rendőrséget, amelyre a vádlott figyelmetlenségét kihasználva az utolsó, 2019. október 8-án történt bántalmazás során lehetősége is nyílt. Ezt követően a sértett magánindítványt terjesztett elő a vádlott felelősségre vonására a rendőrségen.

Mindezeken túlmenően a vádlott 2019. július 12-én délután egy szegedi italboltban italozott barátnőjével, ahonnan viselkedése miatt kizavarták, mivel agresszíven lépett fel az oda betérőkkel szemben. Ezt követőn a vádlott az utcán, minden előzmény nélkül a gyalogos átkelő helynél megütött egy nőt, majd az annak védelmére kelőkkel is dulakodni kezdett, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva nekik.

A járási ügyészség a vádlottat minősített személyi szabadság megsértésnek bűntettével, volt házastárs sérelmére személy elleni erőszakos fenyegetéssel elkövetett zaklatás bűntettével és garázdaság vétségével vádolja.

A korábban letartóztatásban, a vádemeléskor bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.