Krimi

Három testvér verte és fenyegette szomszédját egy csongrád-csanádi faluban

Három testvér verte és fenyegette szomszédját egy csongrád-csanádi faluban

2020. október 29., csütörtök
Három testvér verte és fenyegette szomszédját egy csongrád-csanádi faluban

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyebeli faluban lakó három testvér legelőször október 24-én 10 óra körül ment át a szomszédhoz, ahová egyébként egyikük volt élettársa költözött. Az udvaron a volt élettársat fejen dobták és combon rúgták, 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva neki. Alig egy óra elteltével az udvarról átkiabálva a volt élettársat megöléssel fenyegették meg, majd újabb 3 óra múlva mindhárman ismét átmentek a szomszédba és azzal az ürüggyel, hogy ételt hoztak, bebocsájtást kértek.

Miután a szomszéd a kaput kinyitotta, majd vissza akarta azt csukni, a kaput erőszakkal, együttes erővel benyomták, bejutva így a sértett akarata ellenére az ingatlanba. Ezután közösen a szomszédot az ajtóhoz szorították, ököllel fejen és felsőtesten ütötték, majd a nyakához kést szorították, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki is.

Mielőtt a gyanúsítottak az ingatlanból távoztak volna, megfenyegették az ott tartózkodókat, hogy ne merjenek feljelentést tenni, különben leszúrják és temetőbe teszik őket, valamint rájuk gyújtják a házat.

A volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntette, magánlaksértés bűntette, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség az eljárás meghiúsításának, továbbá a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a három testvér letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. Mindhárom gyanúsított ugyanis többszörösen büntetett előéletű, más büntető eljárás is van ellenük folyamatban. Ezen túlmenően egyikük különös, míg másikuk különös és többszörös visszaeső.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően mindhárom férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon való védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.