Krimi

62 milliót kaszinózott el egy banki alkalmazott, Szegeden súlyosbíthatják a büntetését

62 milliót kaszinózott el egy banki alkalmazott, Szegeden súlyosbíthatják a büntetését

2020. október 15., csütörtök
62 milliót kaszinózott el egy banki alkalmazott, Szegeden súlyosbíthatják a büntetését

A szerencsejátékfüggő és a sértett banknál mindössze két és fél hónapja alkalmazásban álló férfi 2016. október 12-től november 11-ig terjedő időszakban több alkalommal nagy összegű fiktív készpénzbefizetéseket könyvelt le olyan ügyfelek lakossági bankszámláira, akiknek összes banki azonosítóját és kódját ismerte.

A férfi a lekönyvelt összegeket átutalta a saját és ismerőse skrill számlájára, ahonnan tovább utalta azokat különböző online szerencsejáték oldalakra, illetve készpénzben felvette és az internetes, valamint kaszinóban is folytatott szerencsejátékokban felhasználta. A nap végén a férfi a valótlan készpénz befizetési tranzakciókat sztornírozta, amelynek következtében a bankszámlákon ugyan negatív egyenleg keletkezett, ugyanakkor pénztárhiány nem jelentkezett.

A férfi mindezeken kívül egy ügyfél bankbetétjét is felbontotta annak tudta nélkül, majd a felszabadult összeget átutalta a rendelkezése alatt álló, a fiktív befizetések sztornírozása miatt negatív pénztáregyenleget mutató bankszámlára. A férfi ezzel a módszerrel a bankot több mint 62 millió forinttal megkárosította. A férfi a szerencsejátékok során a teljes összeget elvesztette.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés büntetés súlyosítása érdekében, valamint a vádlott a minősítés megváltoztatása és a kiszabott büntetés enyhítése végett fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést fenntartotta, míg a vádlott fellebbezését alaptalannak ítélve az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a vádlott szabadságvesztés büntetésének súlyosítására tett indítványt.

Az elsőfokú ítélettel szemben bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.