Krimi

20 kiló heroinnal bukott le az angol drogcsempész Röszkén

20 kiló heroinnal bukott le az angol drogcsempész Röszkén

2020. október 12., hétfő
20 kiló heroinnal bukott le az angol drogcsempész Röszkén

A vádirat szerint a vádlott tulajdonát képező személygépkocsit a vádlott tudtával és beleegyezésével az utazását megelőzően átalakították. Az átalakítás során az ülések alatti lábtérre ráépítettek egy fedőlemezt, amelyet ponthegesztéssel rögzítettek az eredeti gyári lemezekhez. Az átalakítás során így a gyári padozattal párhuzamosan mintegy 10 cm magasságban egy másodlagos padozatot alakítottak ki rejtekhely céljából.

A vádlott a gépkocsival Nagy-Britanniából január 16-án érkezett meg Szerbiába, ahol belgrádi tartózkodása során ismeretlen személyek segítségével 19 csomagban heroint rejtett el a fenti rejtekhelyen. A vádlott célja az volt, hogy a kábítószert Szerbiából indulva Magyarországon keresztül Németországba szállítsa.

A vádlott január 21-én az esti órákban indult el Belgrádból Magyarország felé, majd 22 órakor jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az útlevélellenőrzés során eljáró pénzügyőrök átalakításokat véltek felfedezni a gépkocsi utasterében, ezért másodlagos vizsgálatot rendeltek el.

Az ülések eltávolítását követően láthatóvá vált a rejtekhely és lefoglalták a 19 részletben alufóliába csomagolt, összesen mintegy 22 000 gramm tömegű kábítószergyanús anyagot.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószer heroint tartalmaz, amelynek tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát mintegy 36-szorosan haladja meg.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség az angol férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.