Krimi

Kórházba igyekvő nyugdíjast raboltak ki Makón

Kórházba igyekvő nyugdíjast raboltak ki Makón

2020. szeptember 16., szerda
Kórházba igyekvő nyugdíjast raboltak ki Makón

A vádirat szerint a szegedi sértett május 18-án délben,segítséget kért a makói buszpályaudvaron, hogy hol van a helyi kórház. A vádlott ezt meghallva felajánlotta a segítségét a fehér bottal közlekedő, mozgásában korlátozott idős férfinek, majd a közeli parkhoz érve kölcsönt kért ételre.

Miután a kérését elutasították, a vádlott a sértett ellenállására ellenére válltáskájába benyúlva 4500 forintot tulajdonított el tőle. A dulakodás közben az idős férfi, hogy bizonyítékot szerezzen az őt kirabló személyére, a vádlott fülhallgatóját leszakította és ruháját is megtépte.

A sértett segítségkérésére a környéken lakók értesítették a helyi rendőröket, akik röviddel ezt követően a helyszínről elfutó vádlottat elfogták, megtalálva és lefoglalva nála az idős férfitől elrabolt pénzt is, így a bűncselekménnyel okozott kár is megtérült.

A járási ügyészség minősített rablás bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban levő férfi ellen a Makói Járásbíróság előtt.

A vádlott egyébként többszörös visszaeső, a bűncselekményt röviddel szabadulása után követte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.