Krimi

Kiengedték Czeglédy Csabát a börtönből

Kiengedték Czeglédy Csabát a börtönből

2018. december 15., szombat
Kiengedték Czeglédy Csabát a börtönből

A Szegedi Törvényszék kiengedte a börtönből Czeglédy Csabát, a tavaly nyár óta előzetesben ülő baloldali politikus viszont nem hagyhatja el a lakhelyét – írja a Hvg.hu.

„Szombaton 9 óra 5 perckor jött faxon az értesítés a bv-be, hogy a Szegedi Törvényszék úgy döntött, kiengednek. Szóval az áthelyezett munkanap kevés nyertese közé tartozok" - mondta a hvg.hu-nak Czeglédy Csaba, miközben hazafelé, Szombathelyre tartott autóval a családjához. Múlt héten harminc nappal meghosszabbította Czeglédy Csaba letartóztatását a Szegedi Járásbíróság, ami ellen azonnal fellebbezett. Ebben azt kérte a Szegedi Törvényszéktől, hogy mégse hosszabbítsák meg a „szükségtelen letartóztatást”, hiszen teljesen indokolatlan, és tegyék lehetővé, hogy legalább a karácsonyt a családjával tölthesse. Czeglédy szerint erre bólintott rá a Szegedi Törvényszék, hiszen „befejeződött a nyomozás, közel a vádemelés, nem tudja befolyásolni a büntetőeljárást, amire hivatkozva eddig benn tartották" – olvasható a cikkben. A korábban megfogalmazott gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet több mint hatmilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az áfát és az szja-t nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.