Krimi

Mexikóban fogták el a budapesti bűnözőt

Mexikóban fogták el a budapesti bűnözőt

2018. augusztus 2., csütörtök
Mexikóban fogták el a budapesti bűnözőt

Még 2001 szeptemberében egy fővárosi szállodába tört be B. Balázs a társaival, de a rablás hamar szörnyű fordulatot vett. Miután a szálloda alkalmazottai észrevették a betörőket és megpróbálták őket feltartóztatni Balázs előrántott egy kést, amivel megszúrt három embert.

A késelő betörő tette után egészen Mexikóig menekült, abban a reményben, hogy a hatóságok ott nem érik utol. A Budapesti Rendőr Főkapitányság nyomozást indított az ügyben, majd köröztetni kezdték, végül pedig a bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. A Készenléti Rendőrség fél éve kapott fülest arról, hogy Balázs Mexikóban tartózkodik. A magyar rendőrök fel is vették a kapcsolatot a közép-amerikai kollégáikkal. Az együttműködésnek köszönhetően ki is derült, hogy Balázs hamis személyazonossággal egy építési vállalkozás vezetője lett Mexikóban. A mexikói rendőrök végül június 27-én, Veracruzban elfogták a férfit, akit augusztus elsején haza is hoztak. A bűnöző Magyarországra való érkezéséről és őrizetbe vételéről a Készenléti Rendőrség még egy felvételt is közzétett.

Borítókép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.