Krimi

Tavaly 729 sérültből 25-en haltak meg Csondrád megye útjain

Tavaly 729 sérültből 25-en haltak meg Csondrád megye útjain

2018. február 23., péntek
Tavaly 729 sérültből 25-en haltak meg Csondrád megye útjain

A

bűntérkép

után a megye baleseti térképét is áttanulmányoztuk. Az adatokat látva reméljük mindenki figyelmesebben fog közlekedni.

A

rendőrségi statisztikából

az derül ki, hogy tavaly januártól októberig összesen 540 olyan közlekedési baleset volt a megyében, ami sérüléssel is járt. Ebből csupán 19 volt halálos, ami azt jelenti, hogy minden második héten történt olyan közlekedési baleset, amiben Szegedhez közel legalább egy valaki meghalt. A maradék balesetek száma úgy oszlik meg, hogy 188 járt súlyos sérüléssel és 333 könnyűvel.

A megsérült és elhunyt személyek száma még ezeknél is magasabb, hiszen egy balesetben sokszor nem egy személy sérül meg. Összesen 729 sérült volt, akik közül 25-en el is hunytak.

A

rendőrség oldalán

megnézhető interaktív térképen azonban jó hírekkel is találkozni. Az például, hogy Szegeden egy darab halálos autóbusz, motor, autó, vagy gyalogos baleset sem volt, egyértelműen pozitív. Az viszont már kevésbé, hogy a súlyos eseteket bepipálva a térkép vérvörös ponthalmazzá válik. Ezek közül a legnagyobb számban egyébként az autós balesetek találhatóak meg a legnagyobb számban, amit sajnos egyértelműnek tartunk, hiszen jóval többen közlekedünk kényelmesen kocsival, mintsem bicajjal.

Így a statisztika alapján azt lehet mondani, hogy kerékpározni nem csak azért egészségesebb, mert megmozgat minket, de még azért is, mert kevésbé valószínű, hogy baleset ér minket. Persze ha jóval többen pattannának nyeregbe, idővel az azokon történt balesetek száma is megnőne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.