Közösség

Februártól még sűrűbben jár a tram-train csúcsidőben

Februártól még sűrűbben jár a tram-train csúcsidőben

2023. január 20., péntek
Februártól még sűrűbben jár a tram-train csúcsidőben

Február 4-től 20 percenként jár a vasútvillamos Szeged és Hódmezővásárhely között a legforgalmasabb időszakban - számolt be róla közleményébena MÁV csoport.

A december 11-i menetrendváltozás óta beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság február 4-től kezdődően több vonalon is tovább finomhangolja a közlekedést. Ezek közül a legjelentősebb változás a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamost fogja érinteni.

A változás értelmében ugyanis február 4-től a munkanapok reggeli és délutáni csúcsidőszakában 20 percenként közlekedik.

A közlemény úgy fogalmaz, az utasok megszerették a TramTrain-rendszert, az utasforgalmi próbaüzemének kezdete óta már közel egymillió utazáshoz vették igénybe. Egy újabb bővítés, menetrendi fejlesztés pedig még inkább kedvez a térségben élőknek, és várhatóan növekedni fog a vasútvillamos népszerűsége.

A konkrét változások a következők:

  • Szegedről Hódmezővásárhelyre munkanapokon 5:20-tól 8:20-ig és 13:20-tól 17:20-ig, Hódmezővásárhelyről Szegedre pedig 5:50-től 8:27-ig és 13:30-tól 17:27-ig járnak 20 percenként a vasútvillamosok.
  • 8:35-kor és 17:25-kor Szeged vasútállomás és Szeged-Rókus között is közlekedik TramTrain betétjárat.
  • A másik irányban Szeged-Rókusról 5:50-kor és 13:45-kor fog indulni új járat Szeged vasútállomásra.
  • A sűrítés nincs hatással a Szeged és Békéscsaba között közlekedő személyvonatok menetrendjére.

A MÁV csoport azt is hozzáteszi, hogy a változó TramTrain-menetrendhez igazodóan Hódmezővásárhely térségét érintően egyes autóbuszjáratok indulási idejének kismértékű módosítását tervezi a Volánbusz a kedvezőbb csatlakozások biztosítása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.