Közösség

Megújult a tarjáni óvoda

Megújult a tarjáni óvoda

2022. szeptember 13., kedd
Megújult a tarjáni óvoda

Uniós támogatással, 392 millió forintos beruházással felújítottákSzegeden a Tarjáni óvoda épületét. A városban az elmúlt öt évben 11 óvodaépületet korszerűsítettek összesen 3,8 milliárd forintból - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 1977-ben, panel technológiával épült 104 férőhelyes óvoda rekonstrukciójának köszönhetően az intézmény energiafelhasználása akár 60 százalékkal csökkenhet.

Lecserélték a teljes fűtésrendszert, felújították a vizesblokkokat is. Az épületgépészet mellett a víz- és szennyvízhálózatot is korszerűsítették, valamint új csapadékvíz-elvezetési rendszert alakítottak ki. A beruházás részeként modernizálták a hőközpontot és az elektromos hálózatot. Az épületet akadálymentesítették, egy terasz elbontásával pedig gumiburkolatos játszóhelyet alakítottak ki napvitorlákkal, kültéri tusolókkal és ivókutakkal.

2017 ótaSzegeden tizenegy óvodaépületet újítottak fel mintegy 3,8 milliárd forintból, melyből 3 milliárd forintot fedezett uniós támogatás. Jelenleg zajlik a Gedói óvoda rekonstrukciója, a program pedig a Felsővárosi óvoda energetikai korszerűsítésével folytatódik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.