Közösség

Ennyiért dolgozhatnak idén a diákok

Ennyiért dolgozhatnak idén a diákok

2022. május 24., kedd
Ennyiért dolgozhatnak idén a diákok

Idén átlagosan bruttó 1200-1300 forintos órabérért tudnak dolgozni a nyári munkát vállaló diákok, de a tehetősebb, szaktudást igénylő munkával akár 1800 forintot is megkereshetnek óránként.

A Me­ló-Diáknál jelenleg a szegedi fiatalok programozó, magszámláló, mozijegyszedő, kony­­hai kisegítő és gyorséttermi munkát találhatnak, ha az interneten keresgélnek.

De itt bukkantunk rá a kutyaboldogító munkakörre is, ami valójában állateledelek címkézését jelenti.

A legtöbb diákmunka általában 1200 forintot fizet óránként, de van call center állás is home-office-ban 1700 forint per óráért. A legjobban fizető állás jelenleg egy éjszakai könnyű fizikai munka, amelyet 18 éven felüliek vállalhatnak el bruttó 1690 forint plusz pótlékért.

A Meló-Depó kínálatában akad kerti munka, pultos, éttermi kisegítő, műszaki technikus, rendezvény-előkészítő és raktáros állás is átlagosan bruttó 1200 forintos órabérért. Itt a programozó állásért fizetik a legtöbbet, 1550 forint bruttót. Adatelemzőt 1850 forintos órabérért, promótert 1647 forintos órabérért keresnek.

Flachné Lucz Márta szerint a fizikai munkák nem túl népszerűek, inkább az adminisztrációs jellegű, illetve telefonos ügyfélszolgálati állásokat keresik a fiatalok. Hozzátette, általában mindenhol túljelentkezés van, így azok kerülnek be a pozícióra a legtöbbször jó eséllyel, akik az adott területen tanulnak vagy akár egész nap ráérnek.

(Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.