Közösség

Befejezték a Gyertyámos utcai óvoda korszerűsítését

Befejezték a Gyertyámos utcai óvoda korszerűsítését

2022. május 28., szombat
Befejezték a Gyertyámos utcai óvoda korszerűsítését

Az intézmény energetikai felújítása összesen 172 millió forintból valósult meg; a 89 millió forint európai uniós támogatáson felül az önkormányzat további 83 millió forint önerőt biztosított. Öt éven belül ez már a tizedik óvoda, amit felújítanak - írja a Szeged Pólus közleményében.

A Gyertyámos Utcai Óvoda az 1960-as években épült, 102 kisgyermek számára biztosít férőhelyet, időszerűvé vált a modernizálása. A korszerűsítéssel az volt a cél, hogy hatékonnyá és energiagazdaságossá tegyék az óvoda működését.

Az óvodák akadálymentesítették, A földszinti, padlósüllyedéses vizesblokk padlóburkolatát cserélték az érintett szaniterekkel együtt. Az elektromos hálózatot és a világítási rendszereket is felújították, új informatikai és tűzjelzőrendszer, valamint villámvédelem is került az épületbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.