Közösség

Az egész megyét kerékpározhatóvá tenné Lázár János

Az egész megyét kerékpározhatóvá tenné Lázár János

2022. május 18., szerda
Az egész megyét kerékpározhatóvá tenné Lázár János

Összekötné a megyében lévő kerékpárutakat az építési és beruházási miniszter, ezzel létrehozva egy kerékpárút-hálózatot.

A miniszter a Rádió 7-nek azt nyilatkozta: a hódmezővásárhelyi-makói térség településeit járja, hogy a testületekkel a fejlesztési elképzeléseikről egyeztessen. Ilyenkor a kerékpárutak kérdése is fel szokott merülni.

A kerékpárutak Lázár szerint kettős célt szolgálnak: egyrészt az ott élők biztonságosabban juthatnak el egyik helyről a másikra, másrészt az egyre népszerűbb kerékpáros turizmust is élénkítik.

Az országgyűlési képviselő azt is elárulta, hogy a kiszombori képviselők azt kérték tőle, hogy a régi 43-as főút mentén épüljön meg a kerékpárút hiányzó szakasza Klárafalvától Kiszomborig.

Ez pedig ha teljesülne, akkor Szegedről egészen Makóig lehetne tekerni.

Szóba került az egyeztetések során a Királyhegyest Makóval összekötő kerékpárút építése is, ami azt is jelenti – hiszen a másik oldalról már el is indult a fejlesztés – hogy a Maros-parti várostól Mezőhegyesig lenne egy védett út. Emellett tervezés alatt van még a Hódmezővásárhely-Makó közötti kerékpárút is.

(Rádió 7)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.