Közösség

A Baptista Szeretetszolgálat és az Ökomenikus Segélyszervezet is támogatja az ukrán válság áldozatait

A Baptista Szeretetszolgálat és az Ökomenikus Segélyszervezet is támogatja az ukrán válság áldozatait

2022. február 24., csütörtök
A Baptista Szeretetszolgálat és az Ökomenikus Segélyszervezet is támogatja az ukrán válság áldozatait

A Baptista Szeretetszolgálat felkészül a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátására az ukrán határ térségében és készen áll az ukrajnai segítségnyújtásra is, valamint megerősíti beregszászi központját az Ökumenikus Segélyszervezet, és további koordinációs pontok nyitását is tervezi.

A Baptista Szeretetszolgálat közölte csütörtök délután, hogy a nap folyamán tartós élelmiszereket, konzerveket, bébiételeket, ivóvizet, alapvető higiéniai termékeket és téli ruházatot csoportosítottak át a dunántúli logisztikai központjukból a mátészalkai raktárbázisukba. Emellett felmérték a térségben lévő szociális és oktatási intézményeik menekülteket befogadó kapacitását, és készültségbe helyeztek egy speciális egészségügyi mentőcsapatot

A tájékoztatásuk szerint kapcsolatba léptek az ukrán partnereikkel, hogy segíteni tudjanak a kritikus körülmények között élő embereknek. Felvették a kapcsolatot a Baptista Világszövetség washingtoni irodájával és az ukrán baptista vezetőkkel is tárgyalnak az együttműködésről.

A Baptista Szeretetszolgálat emellett 3,5 millió forint gyorssegélyt juttat el kárpátaljai partnereihez és adománygyűjtést hirdet a háború miatt kritikus helyzetbe került emberek megsegítésére

Az 1355-ös baptista adományvonalon hívásonként 300 forinttal lehet támogatni az ukrajnai háború érintettjeit. Banki átutalással az UniCredit Bank 10918001-55555555-55555555-os folyószámláján, a közlemény rovatban az "Ukrajna" szót feltüntetve várják a felajánlásokat.

Gáncs Kristóf, az Ökomenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: fontos, hogy kollégáik biztonságban legyenek, ezért elsőként Lembergben nyitnak koordinációs pontot, és budapesti egységüket is megerősítik.

Továbbá hangsúlyozta, hogy csaknem két és fél évtizede vannak a térségben, így rendelkeznek tapasztalattal - a 2014-es fegyveres konfliktus során is hajtottak végre humanitárius akciókat.

Elsősorban élelmezésben, gyógyszerellátásban, a gyermekek, családok speciális igényeinek kielégítésében tudnak segíteni. Ha megindul a belső menekülthullám, akkor az elszállásolást is segítik majd.

Azt kérte, minél többen csatlakozzanak az összefogáshoz: a 1353-as adományvonal hívásával segítsenek 250 forinttal, illetve adakozzanak a www.segelyszervezet.hu oldalon keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.