Közösség

Újra várja a rászorulókat a Centerke Adományozó Központ

Újra várja a rászorulókat a Centerke Adományozó Központ

2022. január 25., kedd
Újra várja a rászorulókat a Centerke Adományozó Központ

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ téli szünetre vonult, ám február 1-től újra várja a rászorulókat meleg téli ruhákkal, cipőkkel. Folyamatosan beszámolunk a jótékony tevékenységükről, korábbi akcióikról ide kattintva tájékozódhat.

Több mint 15 ezer adománycsomaggal segítettek tavaly

A téli szünet után 2022. február 1-től újra várja a rászorulókat a Centerke Adományozó Központ. Téli lábbelikkel (cipővel, csizmával), meleg zoknival, pulóverrel, nadrággal támogatja a rászorulókat a Mátrix Közhasznú Alapítvány. 2021-ben több mint 15 ezer adománycsomag került idősekhez, kisgyermekesekhez, önkormányzati segítőkhöz, tanyagondnoki szolgálatokhoz - ismertette Rácz Anett vezető. Az adományozó hely kapocs a nélkülözők és a jobbmódban élő felajánlók között.

A Szeged, Tisza Lajos Krt. 12. alatt működő Centerke egy olyan helység, ahol a betérők anyagi helyzettől függetlenül ingyenesen választhatnak maguknak a használt ruhákból – cipőkből saját használatra. Kedden és pénteken 10-16 óra között várják az érdeklődőket.

Aki kinőtt vagy már feleslegessé vált (de tiszta, jó állapotú) dolgait leadja az alapítványnál, az gyarapítja a Centerke kiosztható árukészletét. Az alapítvány 2003 óta segíti támogatói programokkal a rászoruló lakosságot. Az idősek, kisgyermekesek, egyedülállók számára óriási segítség egy pár cipő, nadrág vagy gyerekruha, hiszen sokaknak támogatás nélkül a rezsi, az élelem, vagy a ruha finanszírozása között kellene választaniuk.

A www.centerke.hu oldalon minden információt megtalálhatnak az érdeklődők a nyitvatartás és az adomány osztás kapcsán.

Kiemelt kép: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.