Közösség

20 ezer tábla csokit gyűjtöttek a bohócdoktorok

20 ezer tábla csokit gyűjtöttek a bohócdoktorok

2022. január 13., csütörtök
20 ezer tábla csokit gyűjtöttek a bohócdoktorok

2008 óta minden évben, így a legutóbbi karácsonykor is megrendezték a Karitász Alapítvány bohócdoktorai a nagy csokigyűjtési akciójukat.

Az Alapítványnak elmondása szerint országosan 42 gyűjtőpontja volt, ennek a felét Szeged tette ki. Gere Anikó Mónika koordinátor szerint ennyien iratkoztak fel, regisztráltak gyűjtőpontnak. A megyeszékhelyen kívül Szőregen, Algyőn, Sándorfalván, Hódmezővásárhelyen és Makón gyűjtötték még az édességeket. Olyan intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint a Sole-Mizo vagy a Délút Kft. Továbbá több iskola is beszállt a gyűjtésbe. Utóbbi a korodinátor szerint azért is fontos, mert a diákok aktív résztvevőként tanulják meg, hogy másokkal törődjenek.

A legutóbbi akció során összesen 20 ezer tábla csokit sikerült összegyűjteni - 10 ezerrel többet, mint 2020-ban.

Az adományok első felét december 16-án juttatták el beteg fiatalokhoz. Kapott édességet a szegedi gyermekklinika, a szentesi, a kecskeméti, a hódmezővásárhelyi és a makói kórház is. De az ópusztaszeri otthon lakói és az újszegedi Covid-osztály sem maradt csokoládé nélkül. A következő 10 ezret az első negyedévben juttattják el az intézményekbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.