Közösség

Így vette birtokba 150 zenész a Bánffy-kastélyt Erdélyben

Így vette birtokba 150 zenész a Bánffy-kastélyt Erdélyben

2021. november 21., vasárnap
Így vette birtokba 150 zenész a Bánffy-kastélyt Erdélyben

A szegedi CityRocks és a kolozsvári Iskola Alapítvány közös szervezésében fenomenális tömegzenélést hozott össze.

Különleges hangulatú történelmi környezet, zenészek kis gyerekektől a nyugdíjas korosztályig, amatőrök, műkedvelők és profik, románok és magyarok, teljes egyetértésben, akiket a rockzene, a zenélés szeretete, élménye hozott össze szeptember 11-én. A kolozsvári Iskola Alapítvány már 2019-ben elkezdte tervezni a CityRocks-al közösen az örömzenélést, ami persze nem ment zökkenőmentesen.

https://www.youtube.com/watch?v=qy22OGKQPpY

- A járványhelyzet sorra borította a terveinket. Harmadik nekifutásra sikerült találni olyan időpontot, amikor biztonságos körülmények között megrendezhettük a programot - mondta Nagy Zoltán-Levente, a kolozsvári Iskola Alapítvány elnöke. A koncert eredetileg Kolozsváron lett volna, de végül Bonchidáig vitték el. A program bár ingyenes volt, a szervezők egy jó ügyet is szerettek volna szolgálni vele, egész pontosan a Bánffy-kastély további felújítását, amivel jelképes összegért jegyet is vásárolhattak az érdeklődők.

https://www.youtube.com/watch?v=mFvd7bUbfNI

A Magyarországról indult produkciónak ez volt az első külföldi rendezvénye, ráadásul éppen Erdélyben, ami több szempontból is különleges közeg. Gajda Ferenc főszervező szerint mindenképpen megérte, mert életre szóló élménnyel gazdagodott ő maga is.

- Ismét bebizonyosodott, hogy a zene lebontja a falakat az emberek között - mondta.

A CityRocks korábbi videói már 140 millió fölötti megtekintésnél járnak, ezek sorába illeszkednek a mostani új filmek is.

https://www.youtube.com/watch?v=4jaQSXDw2OQ

(Borítókép forrása: CityRocks Facebook-oldal)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.