Közösség

Királyfik és királylányok lehetnek szombaton a gyerekek az Agórában

Királyfik és királylányok lehetnek szombaton a gyerekek az Agórában

2021. szeptember 21., kedd
Királyfik és királylányok lehetnek szombaton a gyerekek az Agórában

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2021-ben is megrendezi a nagy sikerű országos Gyereket a magasba! gyerekemelési rekordkísérletét. Idén a Családbarát Magyarország társszervezésével valósulhat meg a program.

Szeged is az elsők között volt

Az első gyerekemelést 2018-ban rendezték, akkor 12 város csatlakozott, köztük Szeged is. Azóta ez a szám már 24 településre bővült. Korábban több mint tízezren vettek részt a programon az ország számos kisebb-nagyobb településén és határon túlon is családi napok, gyerekrendezvények keretében, ahol egyszerre emelték magasba gyerekeiket szüleik.

A gyermek ajándék

A gyerekek felemelése nagyon kifejező módon mutatja, hogy a gyerek az élet legnagyobb adománya. És mi sem lehet konkrétabb gesztus, minthogy ország-világnak felmutatni ezt a nagy értéket: a gyermekünket. Már négy éve viszi a hírét az akciónak Böjte Csaba ferences szerzetes, aki idén is az esemény országos fővédnöke.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat 2009-ben Kopp Mária professzor alapította és a civil szervezet célja, hogy népszerűsítse a gyermekvállalást. Nevük a mesék hőseire utal, miszerint a harmadik királyfi vagy királylány menti meg a király országát. A családbarát szemléletet és a gyermekvállalást támogatják függetlenül attól, hogy valaki csak egy vagy akár több gyermeket szeretne.

Önkénteseink és egyre szélesebb kört magába foglaló közösségünk azon dolgozik, hogy a társadalom legyen minél inkább családbarát, a gyermekvállalás előtt tornyosuló akadályok elháruljanak, a munka és a magánélet egyensúlyba kerüljön.

A rendezvény idén szeptember 25-én 9-től 12 óráig tart és a Szent-Györgyi Albert Agóra ad neki otthont. A népmese napjához kapcsolódóan a mesék birodalmába hívják a családokat: legyenek királyfik, királylányok, győzzék le a sárkányt és hallgassanak sok-sok mesét!

Programok

  • 9.00-12.00-ig: „ Aki nem hiszi, járjon utána….” izgalmas erőpróbák, furfangos feladványok a meseösvényen” - Királyfik és királylányok hőstettei... - Győzd le a hétfejű sárkányt interaktív játék az Aranygyapjú Társulat közreműködésével
  • Legyél királykisasszony - beöltözős játék és feladatok, fényképezkedési lehetőség
  • 10.00 Az ördög három aranyhajszála népmese-zenés mesejáték a Fogi Gyermekszínház előadásában
  • 11.00 Gyermekemelés
  • 11.10-től Vásári bábos komédia: A farkas mulatni megy és utána szállni tanul (nagyobbaknak az udvaron)
  • 11.10-től Kicsiknek: Ringató- ahol várunk minden babát 3 éves korig
  • 11.40 Gyermektáncház - Táncot tanít: Simoncsics Pál, zenél: Kender Zenekar

A Meseösvény feladatait teljesítő családok számára ajándéksorsolással készülnek, és folyamatosan várja majd a résztvevőket a Játéksziget, a kézműves asztalok, tanácsadás civil szervezetek asztalainál (Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, Otthon Segítünk Alapítvány, Korábban Érkeztem Alapítvány, Aranykapu Műhely)

A szegedi program szervezői: Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportja, Agóra,Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckó

A rendezvény ingyenesen látogatható, Facebook eseményét ide kattintva érhetik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.