Közösség

Idén is útra kelnek a L.É.T Egyesület Mikulásai

Idén is útra kelnek a L.É.T  Egyesület Mikulásai

2017. december 6., szerda
Idén is útra kelnek a L.É.T  Egyesület Mikulásai

Az elmúlt évek hagyományát követve, tarjáni lakások ajtaján kopogtatnak a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai, hogy a gyermekekkel együtt énekelve átadják ajándékaikat, amivel mosolyt csalnak a meglepett arcokra.

Kedd este indultak el, de szerda este is folytatják útjukat a Mikulások a teli zsákokkal, amikben a piros almán és mogyorón kívül sok szeretet, odafigyelés és törődés is vár a legkisebbekre, és természetesen ott lapul a várva várt édességgel teli csomag is.

– Évekkel ezelőtt indult el a kezdeményezés, és mára már hagyománnyá vált, hogy az adventi időszak kezdetén, Szent Miklós napján, az egyesület és a vele kapcsolatban álló önkéntesek meglátogatják a lakótelepi embereket.

A Mikulás sok olyan családhoz jut el ahol kiemelten fontos, hogy a gyerekek ilyen módon élményekhez jussanak.

Ezen nem csak a Mikulás által átadott csomagokat értjük, hanem azt is, hogy mesélünk a fiataloknak, keresztény ünnepeink jelentéséről, Szent Miklósról, és a nevéhez fűződő ajándékozás történetéről. Sajnálatos tapasztalatunk, hogy a gyermekek jelentős hányada nem ismeri a keresztény ünnepek mélyebb tartalmát és üzenetét – mondta el portálunknak Kothencz János, a L.É.T. önkéntes mozgalom életre hívója. –Önkénteseink munkája az adventi időszakban nagy jelentőséggel bír – mondta Balogh Zsolt az L.É.T. Egyesület elnöke. Kiemelte, a Mikulás napi ajándékozás nemcsak a gyermekek, hanem a mozgalom önkéntesei számára is kitüntetett napot jelentenek, szívesen húznak jelmezt, és csengetnek be több, mint száz lakásba.

– A L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom üzenete ebben az időszakban is az, hogy

nem vagyunk egyedül, a közösség által megtapasztalhatjuk a valahová tartozás élményét,

és hogy vannak olyan hagyományok, melyekre érdemes figyelni és ezek mentén összekapaszkodni– tette hozzá.

A L.É.T. Egyesület számára az adventi ünnepek következő állomása, a december 22-én 17 órakor megrendezésre kerülő L.É.T. karácsonyi ünnepség. Ezen a napon a szervezők várnak mindenkit nagy szeretettel, ünnepi műsorral és számos meglepetéssel a Csongor téren!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.