Közlekedés

Tovább nőtt a tram-train népszerűsége

Tovább nőtt a tram-train népszerűsége

2023. október 21., szombat
Tovább nőtt a tram-train népszerűsége

Töretlen a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő TramTrain népszerűsége, erről tanúskodnak a MÁV-START által végzett októberi utasszámlálás eredményei is-közölte a MÁV.

A májusi adatokhoz képest átlagosan naponta közel négyszázzal több utazásra használják munkanapokon a vasútvillamost. A pénteki és szombati járatokon pedig több mint kétszer annyian utaztak, mint a legutóbb vizsgált időszakban.

A kényelmes és korszerű járműtípus új fejezetet nyitott a térség közösségi közlekedésében.

-írja a MÁV.

A legtöbben továbbra is munkanapokon, tehát a reggeli és délutáni hivatásforgalmi időszakokban (munkába vagy iskolába eljutáshoz, illetve hazautazásra) választják a vasútvillamost. Emellett pedig az utasok száma további közel tíz százalékkal emelkedett a legnépszerűbb órákban a két Csongrád-Csanád vármegyei jogú város között. Jelentős emelkedést mutat a TramTrain szolgáltatásait hétvégén igénybe vevők száma is, hiszen a májusi adatokhoz képest átlagosan naponta 345 fővel választották többen a közösségi közlekedés új megoldását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.