Közlekedés

Jövő héttől megindul a közlekedés a Szeged-Szabadka vasútvonalon

Jövő héttől megindul a közlekedés a Szeged-Szabadka vasútvonalon

2023. október 17., kedd
Jövő héttől megindul a közlekedés a Szeged-Szabadka vasútvonalon

Október 23-án újraindul a vonatközlekedés Szeged és Szabadka között. Ameddig zajlanak a munkálatok a szabadkai vasútállomáson, addig az utasok egy ideiglenes állomáson szállhatnak fel a vonatra.

Idén ősztől a polgárok sokkal gyorsabban léphetik át a határt, amely a járművek hosszú sorairól és az órákig tartó várakozásról ismert – jelentette be a Srbija Voz társaság.

A társaság igazgatója szerint a Szabadka-Szeged vasútvonal helyreállítása várhatóan tehermentesíti majd a Horgos-Röszke határátkelőt, amely, elmondása szerint Európa egyik legforgalmasabb határátkelője.

Fontos információ utasaink számára, hogy Szabadkán ideiglenes pályaudvarról lesz az indulás, hiszen a Belgrád-Budapest gyorsvasút építésének részeként a szabadkai pályaudvar felújítás alatt áll. Amíg ez a nagy munka be nem fejeződik, utasaink türelmét és megértését kérjük

– mondta Ivan Bulajić, a Srbija Voz ügyvezető igazgatója, aki hozzátette, hogy az ideiglenes állomás is fel lesz szerelve pénztárral, és tetővel.

Szabadkáról két járat indul Szegedre, egy délelőtt és egy délután

– tette hozzá.

Magánszemélyek vonattal legutóbb csak 2015-ben utazhattak Szabadkáról Szegedre. A felújítási munkálatokat pedig hivatalosan 2021 októberében kezdték meg. Restaurálták többek között a palicsi, a horgosi és a királyhalmi vasútállomást, emellett Hajdújáráson pedig kialakítottak egy újat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.